În ultimii ani comerțul online nu a însemnat doar achiziționarea de îmbrăcăminte sau cosmetice. Comerțul online a ajuns la nivelul în care se comandă de la electrice și electrocasnice, până la mobilă și chiar utilaje grele. Livrarea acestor mărfuri poate fi anevoioasă și uneori poate însemna pierderi la costurile de livrare dacă acestea nu sunt definite clar pe magazinul virtual al comerciantului.

În general, costurile de livrare sunt suportate de client, asta, dacă nu sunt specificate alte condiții.

Costurile de livrare sunt stabilite de fiecare curier în funcție de greutatea mărfii livrate și în funcție de distanța sau țara de livrare. De aceea este important ca și platforma pe care este construit webshop-ul tău să permită definirea prețurilor de livrare în funcție de pragurile de greutate.

Cum setez costurile de livrare în platforma CloudMart?

Pe platforma CloudMart poți defini mai multe prețuri de livrare în funcție de plajele de greutate și care pot fi limitate la o anumită țară sau la mai multe țări, fie din Uniunea Europeană sau din afara acesteia.

Pentru o plajă de greutate, de exemplu între 5 și 10 KG, poți defini prețuri diferite de livrare în funcție de zonă sau de curier. Și ca să nu trebuiască pentru fiecare plajă sau preț diferit să definești și să setezi câte o modalitate nouă de transport, poți crea una singură pe care apoi să o clonezi și doar să editezi câmpurile de greutate și de preț.

De unde vor știi clienții prețul final de livrare?

În primul rând, dacă ai definită în platformă greutatea fiecărui produs, în momentul plasării comenzii, se va totaliza greutatea tuturor produselor din comandă și astfel se va lua în considerare plaja setată în care se încadrează greutatea mărfii comandate.

Apoi, în funcție de țara pe care o selectează clientul, îi vor fi afișate doar acele opțiuni de livrare în care se încadrează, va putea alege opțiunea dorită și astfel costul transportului se va afișa ca rând separat pe comandă. Acesta va fi automat calculat la totalul sumei de plată a comenzii.

Descoperă și restul funcționalităților oferite de platforma noastră ecommerce!

Programează o discuție cu consultanții noștri și alege soluția potrivită pentru tine!

×