Acest modul a fost realizat pentru cazurile în care se vând produse ce vor fi realizate doar la comandă sau kituri de produse care se compun din mai multe elemente sau produse ce se vând și separat.

Cum te poate ajuta?

  • vezi direct cantitatea de stoc pentru un produs finit pe care poți să o produci din componentele pe care le ai
  • la vânzarea produsului finit, stocurile se autocalculează și actualizează facilitând urmărirea liniei de producție
  • poți vinde combinații diferite de produse care au în componență materii prime comune
  • poți seta generarea automată a bonului de producție, astfel încât tu faci doar vânzarea, iar programul autocalculează și actualizează stocurile din rețetă.

Funcționalități

Bonuri de producție/predare

Acest modul permite consumarea materiilor prime și generarea unuia sau mai multor produse. Produsele generate vor intra pe stoc cu o recepție pe baza bonului de producție.

Acest modul poate fi utilizat pentru cazurile:

  • urmărirea procesului de producție, de exemplu în panificație, producție mobilă, etc, practic în orice domeniu în care se cere urmărirea materiilor prime și produselor finite;
  • crearea produselor compuse sau kituri de produse.

În ambele cazuri putem defini rețete de producție prin care definim cantitatea și necesarul materiilor prime sau ale componentelor și cantitatea si produsele finite realizate. Aceste rețete pot fi reutilizate apoi ori de câte ori este nevoie pentru a scădea rapid componentele de pe stoc și pentru a genera produsele finite.

Automatizarea procesului de producție

La fiecare produs care are o rețetă de producție se va calcula automat și un stoc potențial, pe care l-am denumit “stoc bundle”, astfel vedem rapid chiar pe lista de produse sau la selectare cât avem pe stoc și cât putem produce.

La sincronizarea stocurilor cu alte site-uri sau marketplace-uri putem trimite și stocul posibil din rețetă, astfel putem vinde mai multe combinații de produse și programul va calcula la fiecare combinație stocul posibil.

Dacă se vinde un kit sau un produs cu rețetă si se generează producția, scăzând materiile prime sau componentele, se vor recalcula toate stocurile bundle la celelalte produse care folosesc componentele, astfel avem un stoc real automat și pe site-urile sincronizate.

Producția o putem face manual sau la cerere, sau putem automatiza crearea bonurilor de producție.

1. Vânzare produse finite cu rețetă

Dacă dorim automatizarea atunci se va genera automat bonul de producție în momentul în care se vinde un produs care nu are stoc suficient!

În acest caz nu trebuie să facem nimic, doar adăugam produsul pe vânzare și se generează automat producția din materii prime, se scad stocurile, se recalculează stocul posibil pentru rețetele care folosesc materiile prime și se trimit noile stocuri la toate site-urile sincronizate.

Această opțiune de automatizare poate fi utilizată atât la vânzările cu bon fiscal cât și în cazul comenzilor de pe site.

2. Vânzare conform comenzi online

În momentul în care intrăm pe o comandă venită de pe un site, automat vom vedea dacă produsul nu este disponibil pe stoc și în ce cantitate îl putem produce.

La preluarea comenzii și emiterea bonului de vânzare programul ne oferă automat opțiunea să creăm bonul de producție cu un click sau putem seta generarea automată.

Tutoriale configurare și utilizare

Generare manuală bon de conversie

Calculare stoc estimat la produse finite

Autogenerare bon de producție pentru vânzări care intră în stoc negativ

Vânzare cu producție sau kituri
Definire produs nou și rețetă producție
exemplu rețetă

Ce se întamplă dacă materiile prime sau componentele unui kit sunt folosite în mai multe rețete?

Să luăm un exemplu concret cu două kituri de supraveghere

pentru Kit A definim o rețeta care conține componetele AA, 2 x BB și 2 x CC

pentru Kit B definim o rețetă care conține componetele 1x BB și 2x CC

Recepționăm stocurile pentru componente:

componenta AA 10 bucăți, din BB 6 bucăți iar din CC 8 bucăți.

Se va calcula automat stocul de bundle pentru:

Kit A va avea stoc posibil 3

Kit B va avea stoc posibil 4

Daca se vinde un Kit B, se va recalcula automat stocul posibil si pentru kit A pe baza componentelor ce rămân.

Crezi că ți se potrivește?

Cere un cont demo și programează un tur al aplicației!

×