CloudSales ERP are integrat un sistem de fidelizare al clienților tăi, care este împărțit în 3 categorii

Cod de reducere generat dinamic

Cod voucher pe bază de șabloane

Card cadou preîncărcat

Discount la cumpărături ulterioare

Acesta este un cod generic pentru orice client, pe care îl generezi tu manual, punând codul dorit.

Pentru a configura acest tip de voucher se introduce denumirea lui, durata de valabilitate, tipul de reducere oferită (procentual sau valoric), valoarea.

Codul de reducere se poate aloca și unei liste de preț personalizate sau se poate limita la un anumit producător (valabil doar pentru webshop-urile construite pe platforma CloudMart).

Se configurează codul de reducere ca în imaginea de mai jos:

La emiterea unei vânzări în magazinul fizic, sau online în cazul magazinelor de pe platforma CloudMart se introduce acest cod și se aplică reducerea setată.

Pentru acest tip de vouchere, se predefinește un șablon de email care se trimite clientului sau clienților care beneficiază de reducere.

Apoi se adaugă un șablon de voucher unde se definește denumirea, o descriere, valoarea voucherului, modalitatea de acordare a reducerii, câte caractere să conțină, valabilitatea.

Valoarea voucherului poate să fie:

 • valorică
 • procentuală
 • procentuală din valoarea totală a vânzării pe care se aplică

Și se poate genera în anumite condiții:

 • se poate seta un prag minim de cumpărături la care să se genereze voucher-ul
 • se poate seta o valoare maximă la care să se genereze voucher-ul
 • se poate seta o sumă a tuturor vânzărilor dintr-o anumită lună
 • pentru vânzări individuale având bon fiscal de minim o anumită sumă
 • la înscrierea pe site
 • la înscrierea la newsletter
 • se poate seta ca și condiție să fi avut voucher luna anterioară
 • se poate limita generarea voucher-ului dacă clientul are cont pe site
 • se poate seta să se genereze un singur voucher per client

Voucherul se generează în mod automat în momentul în care se face o vânzare și se poate folosi la cumpărăturile viitoare.

Model voucher emis

Acest tip de voucher, spre deosebire de cele enumerate mai sus, se poate vinde către clienți, iar la aplicarea lui pe o vânzare se pune automat ca și o încasare.

Acesta se activează în mod automat astfel:

Se creează un șablon de voucher unde se introduce denumirea, se setează valoarea, se alege tip valabilitate etc, iar în câmpul Ce oferă voucherul se alege opțiunea Card cadou cu sumă fixă.

Apoi se creează un serviciu care se asociază cu șablonul configurat.

Atât în interfața POS- vânzări cu casa de marcat, cât și în interfața online, când se dorește vânzarea unui card cadou de cumpărături, se alege Serviciul aferent valorii cardului care va genera un cod de voucher în online.

În momentul în care se dorește folosirea voucher-ului de cumpărături, se scanează codul în câmpul în care se scanează produsele și dacă e valabil, se va pune o încasare pe bon în suma voucherului (sau subtotal bon) valoarea mai mică.

La tip-ul de voucher Card cadou cu sumă fixă nu se urmărește restul, deci este necesar să se folosească valoarea integrală a voucherului pe un singur bon.

Pentru acordarea unor discounturi la cumpărături ulterioare se pot genera automat vouchere care să se trimită clienților în anumite condiții (vezi secțiunea Generarea voucherelor pe bază de șablon predefinit)

Pentru a genera un voucher automat este necesar ca pe vânzare să fie selectat clientul. Acesta poate fi adăugat pe vânzare fiind identificat după denumire, telefon, email, CUI.

În cazul clienților noi se pot introduce datele pe loc: la persoanele juridice se identifică datele după CUI, iar la persoane fizice se pot introduce manual.

Pentru trimiterea voucherului generat automat este necesară completarea adresei de email a clientului.

Totdată clienților li se poate înmâna un card de fidelitate cu un barecode imprimat (introdus în câmpul de cod client din aplicație), i se poate seta un procent discount pentru viitor sau poate fi adăugat într-o grupă de clienți care are predefinit un discount, iar discountul se va acorda la următoarea vânzare către acel client.

În momentul în care clientul revine se scanează codul în căsuța de căutare produse și se va identifica clientul pe vânzare

Tutoriale de configurare și utilizare

Cum se generează vouchere de cumpărături?

Configurare generare automată card de cumpărături/card cadou

Cum procedez din punct de vedere fiscal dacă am oferit bonus vouchere/credit?

×