Cod QR Casa Verde afișat pe facturi fiscale generate în CloudSales ERP

Conform anunțului pe afm.ro https://www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2024/detalii_cod_qr_factura_fotovoltaice_2023.pdf

“Factura care se va incarca in cadrul platformei trebuie să contina codul QR. In cadrul acestuia este obligatoriu sa fie cuprinse informațiile de mai jos, în ordinea menționată si in formatul mentionat. Separatorul dintre două informații va fi caracterul | (bară verticală)”

Astfel este necesară generarea unui cod QR pentru facturile emise către persoane fizice și entități de cult.

Generarea codulul QR este automată și este nevoie doar de intervenție minimă din partea utilizatorului:

Facturile care conțin invertoare și panouri care sunt decontate prin programul casa verde au cateva cerințe speciale:

1) produsele de tip invertor trebuie să aibă undeva în denumire cuvântul Invertor pentru ca programul să-l trateze în regim special

2) produsele de tip panou solar trebuie să aibă undeva în denumire cuvântul panou pentru ca programul să-l trateze în regim special

3) la adăugarea invertoarelor și panourilor, înainte de adăugare pe factura, trebuie completate seriile unice pentru garanție, aceste serii se vor pune automat în codul QR

4) sub factură trebuie bifată opțiunea pentru a activa codul QR Casa Verde

5) în partea de jos a facturii, pe factura deschisă, trebuie completată puterea instalată (numeric)

6) sediul contactului către care se emite factura trebuie să fie conform datelor din cartea de identitate sau adresa de implementare menționată în extrasul de carte funciară pentru unitățile de cul, conform mențiunilor din anunțul AMF: “Informațiile ce trebuie completate la punctele 4, 5, 6, 7, 8 se referă la adresa locului de domiciliu menționată în cartea de identitate a persoanei fizice, respectiv la adresa de implementare menționată în extrasul de carte funciară pentru unitățile de cult. În situația în care anumite informații nu sunt aplicabile, se va completa câmpul cu caracterul “-”(minus, fără ghilimele).”

Factura se emite și se salveaza ca și orice altă factura iar codul QR va fi afișat automat in secțiunea de mențiuni

Tutorial utilizare: https://kb.bocp.eu/view/0/891-afisare-cod-qr-casa-verde-pe-facturi-fiscale.html

Ce este DSA (Regulamentul privind serviciile digitale) și ce măsuri poți lua pentru a te asigura că respecți prevederile acestuia?

Recent eMag a lansat o informare „Împreună pentru un spațiu digital mai sigur” privind modificarea Termenilor și condițiilor de pe platforma respectivă odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului privind o piață unică pentru serviciile digitale, din 17 Februarie 2024

DSA (Digital Services ACT) reprezintă Regulamentul (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 privind o piață unică pentru serviciile digitale și de modificare a Directivei 2003/31/CE (Regulamentul privind serviciile digitale/DSA). Acesta își produce efectele începând cu data de 25 august 2023 și se va aplica în toate statele membre începând cu data de 17 februarie 2024.

Așadar, fie că ești vânzător pe eMag Marketplace, fie că ai un site pe o platformă de vânzări online sau vinzi prin orice sursă online, acest regulament ți se aplică și ție!

La nivel național, în România, ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) este instituția responsabilă de aplicarea Regulamentului de către furnizori și asigurarea respectării acestuia.

Ce măsuri poți lua pentru a te asigura că respecți prevederile Regulamentului DSA și să nu riști să fii sancționat?

 1. În primul rând transparență. Să te asiguri că sunt afișate la vedere informațiile companiei tale, iar acestea includ toate informațiile obligatorii cerute de lege. Vezi aici ce informații trebuie afișate și cum poți face acest lucru în BOCP
 2. Informațiile pe care le prezinți să fie conforme cu realitatea, cu legea și să fie suficiente:
  ► informații contractuale privind contractele la distanță
  ► informații reale privind descrierea produselor, caracteristici, producător, etichetă, ambalaj
  ► licențe și autorizații valabile
  ► informare cu privire la produsele care pot aduce prejudicii sau vătămări corporale
  ► respectarea drepturilor de autor, a designului, mărcilor comerciale, drepturilor de brevet
 3. Conținutul să nu promoveze defăimare, discriminare, instigare la ură sau la violență, sau alte elemente care ar putea produce efecte negative.
 4. Măsuri pentru protecția minorilor. Anumite site-uri au implementată limită minimă la care se pot plasa comenzi, 18 ani sau restricții pe anumite pagini dacă acestea au conținut pornografic sau cu tentă sexuală mai ales în cazurilor site-urilor pe care sunt comercializate astfel de produse și materiale.
 5. Să fie bine delimitate și informate canalele de contact prin care clienții tăi pot realiza sesizări și reclamații. Ideal ar fi un formular de contact.
 6. Să implementezi la nivelul firmei tale un sistem intern de soluționare a plângerilor și să revii cu un răspuns la clienții tăi în termenul indicat prin lege.
 7. Respectarea drepturilor clienților conform Regulamentului GDPR 679/2016.
 8. Implementarea unor sisteme de securitate care să protejeze datele cu caracter personal ale clienților tăi.

Simplificarea managementului afacerilor Online

4+1 aspecte de ce să alegi Business Online Control Panel CLoudSales - ERP de automatizarea vânzărilor

Într-o eră digitală în continuă evoluție, gestionarea eficientă a afacerilor, online, devine tot mai crucială pentru succesul afacerilor. 

Un instrument esențial în această privință este alegerea unui sistem care ne ajută atât activitatea zilnică administrativă cât și cea strategică și de dezvoltare. După mai multe documentări și evaluarea necesităților am ales Business Online Control Panel, care este o soluție comprehensivă și centralizată pentru monitorizarea și administrarea diverselor aspecte ale unei afaceri online.

4+1 aspecte pentru care merită să alegi această unealtă smart pentru dezvoltarea businessului tău:

1.Monitorizare în timp real

Business Online Control Panel oferă proprietarilor de afaceri acces la informații în timp real despre performanța activității comerciale online. Este transparentă. Această transparență permite luarea de decizii rapide și informate pentru optimizarea strategiilor de marketing și îmbunătățirea experienței utilizatorilor.

2. Gestiunea stocurilor și a comenzilor

Prin intermediul acestui instrument, comercianții online pot urmări într-un singur loc, centralizat, și pot actualiza în mod eficient, stocurile de produse, precum și să gestioneze comenzile și livrările. Acest aspect contribuie la reducerea erorilor umane și la îmbunătățirea eficienței proceselor operaționale.

3. Analize și rapoarte personalizate

Un alt avantaj major al Business Online Control Panel constă în posibilitatea generării de rapoarte personalizate. Acestea pot cuprinde analize detaliate privind vânzările, comportamentul consumatorilor și alte metrici relevante. Informațiile obținute facilitează elaborarea de strategii pe termen lung și identificarea oportunităților de creștere.

4. **Securitate sporită

Cu creșterea riscurilor de securitate online, Business Online Control Panel este solid și integrează funcționalități avansate de securitate. Acestea pot include monitorizarea activităților suspecte, protecția împotriva atacurilor cibernetice și actualizări regulate pentru a menține afacerea în siguranță.

+1.Automatizare și eficiență

Automatizarea proceselor administrative și a sarcinilor repetitive este un alt aspect esențial al acestui panou de control. Prin implementarea unor funcționalități precum gestionarea automată a inventarului sau confirmările automate ale comenzilor, afacerile pot economisi timp și resurse, permițând focusul pe activitățile strategice.

Totodată este complet. 

BOCP oferă o gamă largă de instrumente și funcții care pot fi utilizate pentru a gestiona toate aspectele afacerii Dvs., inclusiv:

 • Gestionarea angajaților
 • Gestionarea clienților
 • Gestionarea vânzărilor
 • Gestionarea finanțelor
 • Gestionarea proiectelor
 • Gestionarea inventarului
 • Gestionarea marketingului
 • Este sigur și fiabil. BOCP este un program sigur și fiabil. Datele dvs. sunt în siguranță cu BOCP.
 • Este accesibil. BOCP este un program accesibil care este disponibil la un preț rezonabil.

BOCP CloudSales ERP integrat cu RO e-Factura

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, toate persoanele impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scopuri de TVA, vor fi obligate să transmită facturile emise în sistemul RO-eFactura.

Ce este RO-eFactura?

Sistemul RO-eFactura este un sistem informatic dezvoltat de Ministerul Finanțelor Publice, care permite emiterea, transmiterea și arhivarea electronică a facturilor. Sistemul este disponibil gratuit pentru toate persoanele impozabile stabilite în România.

Pentru cine este obligatoriu?

Obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura se aplică tuturor facturilor, indiferent de valoarea lor sau de natura tranzacției.

Există 2 modalități de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura:

 • Prin intermediul unei soft compatibil cu sistemul RO-eFactura.
 • Prin intermediul portalului web RO-eFactura.

Cum poți trimite facturile?

Pentru a transmite facturile în sistemul RO-eFactura, persoanele impozabile trebuie să se înregistreze în sistem. Înregistrarea se poate face online, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura are o serie de beneficii, inclusiv:

 • Reducerea costurilor de emitere și arhivare a facturilor.
 • Creșterea eficienței operaționale.
 • Îmbunătățirea securității datelor.

Persoanele impozabile care nu respectă obligația de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura vor fi sancționate de către autoritățile fiscale.

Avantajele utilizării sistemului RO-eFactura

Sistemul RO-eFactura oferă o serie de avantaje pentru persoanele impozabile, inclusiv:

 • Reducerea costurilor de emitere și arhivare a facturilor. Facturile electronice pot fi emise și arhivate electronic, ceea ce poate reduce semnificativ costurile legate de tipărire, expediere și stocare.
 • Creșterea eficienței operaționale. Sistemul RO-eFactura permite automatizarea procesului de emitere și arhivare a facturilor, ceea ce poate duce la o creștere a eficienței operaționale.
 • Îmbunătățirea securității datelor. Facturile electronice sunt stocate în format digital, ceea ce le face mai sigure decât facturile pe hârtie.

Cum să vă pregătiți pentru obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura

Pentru a vă pregăti pentru obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura, este important să luați în considerare următoarele:

 • Înregistrați-vă în sistemul RO-eFactura. Înregistrarea se poate face online, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
 • Testați sistemul RO-eFactura. Este important să testați sistemul RO-eFactura înainte de a începe să-l utilizați pentru a vă asigura că funcționează corect.
 • Alegeți platforma BOCP-CloudSales, sistem compatibil cu sistemul RO-eFactura. 

De ce să alegi BOCP-CloudSales pentru a emite facturile:

 • emitere factură manual din mai multe puncte de lucru, cu o serie de facturi dedicată sau dintr-o singură serie de facturier
 • facturare comenzi online cu un click, de pe orice platformă online sau marketplace
 • diverse metode de plată pentru facturi (chitanță, plăți prin bancă, ramburs, bon fiscal, etc)
 • atașare garanții și prospecte pentru facturile fiscale
 • acordare discount-uri valorice sau procentuale pe facturile fiscale
 • trimitere alerte SMS și email pentru facturile emise sau reamintiri de plată
 • facturare mai multe avize de livrare pentru același client
 • export facturi emise către programe de contabilitate
 • transmitere facturi către RO-eFactura

Video-tutorial transmitere facturi către RO-eFactura:

Nu începeți acest proces pe 31 decembrie 2023!

Creează un cont demo gratuit și testează beneficiile oferite de BOCP-CloudSales! Consultanții noștri îți oferi suportul necesar pentru implementare!

Automatizare coduri poștale pentru comenzi online

În majoritatea cazurilor trimiterea coletelor către clienți necesită completarea corectă a codurilor poștale, chiar dacă livrarea se face prin curier, diverși curieri solicită completarea corectă a codul poștal.

Acest lucru are un impact negativ în experiența clienților pe site, deoarece procesul pentru plasarea comenzilor devine anevoios, cu multe câmpuri de completat și mulți clienți nu știu codul poștal, îl completează incorect sau pun un număr aleator doar să treacă de formular.

CloudSales ERP vine cu o actualizare care crește exactitatea procesului de identificare automată a codurilor poștale. O actualizare recentă și implementări făcute cu ajutorul tehnologiei AI, oferă o soluție inteligentă pentru detectarea codurilor poștale la toate adresele introduse în ERP:

– la adăugarea manuală a adresei clientului

– la import adrese clienți

– editare manuală adresă client

– preluarea adresei de livrare la sincronizarea comenzilor marketplace

– comenzi plasate prin platforma noastră ecommerce Cloudmart

În toate aceste puncte identificăm județul, localitatea și elementele adresei (extragem tip stradă, denumire, număr, bloc, apartament, sector din textul introdus de client) și identificăm codul poștal cu mare precizie din baza oficială a codurilor poștale publicată pe data.gov.ro

Toate comenzile clienților fiind centralizate în ERP pentru procesare, înainte de a livra comanda astfel softul face o reverificare a codului poștal și vine cu o sugestie de corectare dacă se identifică un alt cod decât cel introdus de client.

Sistemul funcționează și în cazul în care pe site nu se cere deloc cod poștal, la preluarea comenzilor se va ghici automat codul corect.

Cere un cont demo gratuit Scapă de grija livrărilor greșite cu CloudSales ERP!

Integrare CloudSales cu platforma ecommerce Avanticart

Am integrat în ERP-ul nostru de vânzări CloudSales, preluarea comenzilor de pe platforma ecommerce Avanticart.

Preluare informații de pe Avanticart:

 • preluare listă de produse
 • preluare imagini
 • preluare caracteristici produse
 • preluare descrieri produse
 • preluare comenzi
 • preluare servicii de personalizare (dacă există)
 • preluare fond în cazul personalizărilor
 • preluare imagini atașate comenzii

Transmitere informații din CloudSales ERP către Avanticart:

 • actualizare stoc în timp real
 • trimitere factură fiscală
 • transmitere preț de vânzare, preț recomandat sau preț cu adaos

La conectarea inițială cu site-ul se va prelua nomenclatorul de produse astfel:

 • pentru produsele existente în CloudSales ERP, care au același cod produs ca cele de pe site, se va lega produsul extern cu cel din ERP, iar la transmiterea stocurilor, se va transmite către toate sursele conectate. Este necesar ca un produs să aibă același cod produs pe toate platformele și în ERP, altfel nu se va identifica corect și se vor crea produse duplicate.
 • dacă produsele nu se regăsesc în ERP, se va crea automat o fișă de produs, în care se vor prelua toate detaliile acestuia

Testează gratuit!

Completează formularul și testează gratuit 14 zile funcționalitățile platformei!

COMING SOON- Preluare comenzi de pe EasySales

Cel mai nou proiect marca Real Life, este integrarea în ERP-ul nostru de vânzări, CloudSales, a platformei EasySales.

Principiul de funcționare:

 • preluare listă de produse de pe EasySales
 • preluare imagini
 • preluare caracteristici produse
 • preluare comenzi
 • actualizare stoc în timp real
 • emitere factură pentru comenzi
 • emitere AWB pentru comenzi

Pentru a integra EasySales, în CloudSales ERP este necesar să ai un cont activ pe EasySales și să ai acolo configurate marketplace-urile și platformele ecommerce dorite.

La integrarea inițială se va prelua nomenclatorul de produse astfel:

 • dacă produsele nu se regăsesc în ERP, se va crea automat o fișă de produs, în care se vor prelua toate detaliile acestuia
 • pentru produsele care există deja în CloudSales ERP care au același cod ca cele din marketplace, se va lega produsul extern cu cel din ERP (în cazul în care același produs apare pe mai multe marketplace-uri și are același cod, se va lega de fișa din nomenclator, iar la transmiterea stocurilor, se va transmite către toate marketplace-urile). Este necesar ca un produs să aibă același cod produs pe toate platformele și în ERP, altfel nu se va identifica corect și se va considera produs nou creându-se un duplicat.

Tot la integrarea inițială, se vor prelua și comenzile după o anumită dată (prestabilită de tine).

BOCP LiveConnect-firma Real Life SRL marchează 15 de activitate!

În data de 21 aprilie 2023 Real Life SRL a marcat 15 ani de activitate cu un seminar pentru automatizarea și dezvoltarea afacerii alături de clienți și parteneri în încinta hotelului Continental Forum, sala Tonitza.

Scopul acestui eveniment a fost în principal să ne cunoaștem clienții cu care lucrăm de mai mult sau mai puțin timp împreună.

Prezentarea funcționalităților în program

În decursul a celor 15 ani de activitate mereu am încercat să fim atenți la doleanțele clienților noștri, unele chiar foarte specifice și să le îndeplinim. Așa s-a întâmplat și la eveniment, unde am abordat subiecte specifice referitor la automatizarea proceselor într-o afecere prin exemple concrete cu partenerii noștri SC Gims It SRL și SC Id System SRL. Desigur fondatorul și dezvoltatorul sistemului nostru Délczeg András a pus foarte mare accent pe funcționalitățile dezvoltate în 2022 și a răspuns la întrebările și nedumeririle participanților.

De la eveniment nu a lipsit nici partea de discuții libere și întrebări diferite unde am elucidat mistere legate de bonul de vânzare (document inventat de Délczeg András), trucuri de folosire și transparența softului nostru în cloud.

Business Online Control Panel s-a dezvoltat împreună cu clienții noștri, iar dacă ar fi să alegem o care este partea noastră preferată să știți că nu putem, însă cu siguranță cei prezenți și-au ales modulul preferat.

Foarte mulți au fost curioși cum ne-am petrecut ultimele luni în care modul de achiziții și modului de producție s-au dezvoltat cel mai mult, ajutând pe cei prezenți și nu numai să-și ușureze fluxul de lucru.

În cadrul programului nostru am reușit să arătăm celor prezenți că de automatizări, de digitalizare și sistematizare nu este nevoie doar în comerțul online/offline. Nu putem să ne închipuim nici sistemul medical fără digitalizare. Despre oportunități și despre aparatură modernă, sistematizare am discutat cu prietenii noștri de la clinica privată Holomed . Am aflat ce înseamnă o medicină ”mai altfel” și cât de mult ajută aparatura de ultimă generație și tehnologia digitală în diagnosticare și în tratamentele personalizate.

Activitatea noastră este piperată mereu de solicitările, ideile cliențilornoștri ceea ce ne bucură foarte mult. Obiectivul nostru pe termen lung este să ajutăm afacerile să-și fluidizeze activitatea, să adaptăm sistemul de ERP la fluxul de lucru a clienților. Cu noi nu o să aveți mai puâin din lucru însă dacă folosiți sistemul nostru o să vă puteți gândi la o scalare a afacerii și la sustenabilitatea acestuia.

Da, am discutat despre planurile noastre de viitor care de fapt sunt tot cerințe ale clienților, astfel în viitorul apropiat vom dezvolta modului nostru de producție și modulul de managementul depozitului.

Ne-am bucurat că am avut ocazia să sărbătorim activ împreună cei 15 ani de activitate a firmei Real Life și abia așteptăm să ne vedem la următorul!

Preluare comenzi Baselinker

Am integrat în ERP-ul nostru de vânzări, CloudSales, una dintre cele mai cunoscute platforme de e-commerce și management al stocurilor, Baselinker.

Funcționalitate:

La integrarea inițială se preiau de pe Baselinker următoarele informații:

 • nomenclatorul de produse
 • imaginile produselor
 • descriere și caracteristici
 • comenzile plasate pe orice marketplace sau platformă online integrată pe Baselinker

Din CloudSales ERP se transmit următoarele informații:

 • stocul actualizat în timp real
 • factura fiscală emisă din ERP, în format PDF
 • referință număr AWB

Pentru realizarea acestei integrări este nevoie să ai un cont activ pe Baselinker și să ai acolo deja integrate marketplace-urile și platformele online dorite, iar nomenclatorul de produse și curierii cu care lucrezi să fie configurați.

Pentru detalii suplimentare, legate de soluțiile oferite de CloudSales ERP, programează o discuție cu consultanții noștri!

Integrare CloudSales ERP cu Elefant.ro

Ne-am mărit portofoliul de marketplace-uri integrate cu CloudSales ERP, ajungând astfel la 13 marketplace-uri.

Această implementare funcționează astfel:

 • preluare listă de produse de pe Elefant.ro
 • preluare poze și caracteristici produse
 • preluare comenzi
 • actualizare stoc în timp real
 • transmitere referință factură
 • transmitere număr AWB
 • transmitere preț
 • publicare produse din ERP pe elefant.ro

Este necesar să ai deja un cont pe elefant.ro, iar dacă ai deja produsele încărcate pe marketplace, la prima interconectare se vor prelua produsele de pe sistemul extern astfel:

 • pentru produsele noi, se va crea automat o fișă de produs, în care se vor prelua toate detaliile acestuia
 • pentru produsele existente în CloudSales ERP care au același cod ca cele din marketplace, se va lega produsul extern cu cel din ERP (în cazul în care același produs apare pe mai multe marketplace-uri și are același cod, se va lega de fișa din nomenclator, iar la transmiterea stocurilor, se va transmite către toate marketplace-urile).

Procesarea comenzilor

Comenzile de pe orice marketplace conectat sunt preluate în program și în funcție de setările făcute se poate emite automat și avizul de livrare ce scade produsele de pe stoc iar noul stoc este transmis înapoi către toate site-urile conectate. În acest fel se evită comenzile pentru care nu există stoc.

În câteva secunde poți emite facturile, garanțiile, AWB-urile și alte documente aferente pe care le poți imprima fără prea mult efort cu Printer Queues

Transmiterea stocurilor către site-uri externe interconectate

Stocurile sunt sincronizate în timp real, de fiecare dată când se înregistrează o mișcare (recepție, vânzare, transfer, consum) acestea fiind transmise în fundal o dată pe minut.

În același timp se pot efectua vânzări și din magazinele fizice, iar schimbările de stoc sunt automat sincronizate cu sistemele externe.

Programează o discuție cu consultanții noștri!

×