Ce vrei să știi despre RO eTransport?

RO eFactura și RO eTransport sunt cele mai dezbătute subiecte ale anului 2024 în domeniul antreprenoriatului.

Și mai ales, începând de la 1 Iulie, de când ANAF prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală a început să desfășoare acțiuni ample de control având ca principal scop creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat și întărirea capacității de urmărire și colectare a sumelor datorate bugetului de stat, mai ales în cazul transporturilor de bunuri, unde doar în primele patru zile ale lunii Iulie au fost aplicate sancțiuni de peste 20 milioane de lei.

Prin acest articol vrem să facem puțină lumină și să încercăm să răspundem celor mai frecvente întrebări atât ale clienților noștri care utilizează modulul eTransport din cadrul ERP-ului BOCP® CloudSales, cât și ale celor care se lovesc zilnic de nevoia de a genera acel cod UIT conform legislației fiscale.

Ce este un cod UIT?

Codul UIT reprezintă un cod unic generat de sistemul RO eTransport prin care se identifică bunurile cu risc fiscal ridicat transportate într-o relație comercială, transport desfășurat pe teritoriul României și transporturi internaționale de bunuri care încep sau se termină pe teritoriul României.

Cine are obligația declarării transporturilor în sistemul RO e-Transport?

Declararea transporturilor de bunuri în sistemul RO e-Transport, conform art 8 alin. (1) OUG 41/2022 revine următoarelor tipuri de utilizatori:

  • destinatarului înscris în declaraţia vamală de import, respectiv expeditorului înscris în declaraţia vamală de export, în cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul operaţiunilor de import sau export, după caz;
  • beneficiarului din România, în cazul achiziţiilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat;
  • furnizorului din România, în cazul tranzacţiilor interne sau al livrărilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat, după caz;
  • depozitarului, în cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul tranzacţiilor intracomunitare aflate în tranzit, atât pentru bunurile descărcate pe teritoriul României spre depozitare sau pentru formarea unui nou transport din una sau mai multe partide de bunuri, cât şi pentru bunurile încărcate după depozitare sau după formarea unui nou transport pe teritoriul naţional din una sau mai multe partide de bunuri.

Importat de reținut: Declarantul este mereu entitatea română!

Categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizării în sistemul RO e-Transport sunt cele care au o masă maximă tehnic admisibilă de minimum 2.5 tone, încărcate cu bunuri cu o masă brută totală mai mare de 500 kg sau o valoare totală mai mare de 10000 lei, aferente cel puțin unei partide de bunuri care face obiectul transportului, iar în cazul bunurilor transportate prin firmele de curierat (doar prestatori de servicii poștale), cele care au o valoare de peste 10000 lei și o greutate peste 31.5 kg/AWB (partidă de marfă).

Sursa: Facebook grup RO E-TRANSPORT – Ciprian Roibu

Cine trebuie să dețină codul unic UIT?

Persoanele care trebuie să dețină codul UIT sunt:

  • Operatorii de transporturi rutiere (șoferii) în format fizic sau online, însoțit de documentul care justifică bunurile cu risc fiscal ridicat pe care le transportă
  • Operatorii economici care transportă bunuri cu risc fiscal ridicat proprii, în nume propriu, cu vehicule care îi aparțin, trebuie să dețină și să prezinte codul UIT în format fizic sau online împreună cu documentul care însoțește transportul.

Cât timp este valabil codul UIT?

Datele pentru generarea codului UIT se completează cu maxim 3 zile înainte de data transportului, nu mai târziu de punerea efectivă în mișcare a vehicului pe drumurile publice și are o valabilitate de 5 zile calendaristice în cazul transportului național, respectiv 15 zile calendaristice în cazul achizițiilor intracomunitare de bunuri aflate în tranzit pe teritoriul României și a operațiunilor comerciale prevăzute la art 2 pct 9 lit. g) și j) din OUG nr. 41/2022, începând cu data declarată pentru începerea transportului.

Utilizarea codului UIT de către operatorul de transport rutier peste termenul de valabilitate este interzisă. Dacă din orice motiv transportul declarat în sistemul RO e-Transport nu este finalizat în termenul de valabilitate a codului UIT, trebuie reluată operațiunea de declarare a transportului și obținerea unui nou cod UIT.

În funcție de tipul operațiunii, un cod UIT este valabil de la un anumit punct până într-un anumit punct.

Sursa: Ciprian Roibu prezentare practică 01.07.2024

Care sunt neregulile pentru care se aplică sancțiuni și care este valoarea contravențiilor?

Cu excepția utilizatorilor care au statutul de operator economic autorizat (AEO) pentru care aplicarea de sancțiuni va intra în vigoare de la 1 Ianuarie 2025, nerespectarea obligației de încărcare a datelor în sistemul RO e-Transport se sancționează cu amendă de la 10000 lei la 50000 lei în cazul persoanelor fizice și 20000 lei la 100000 lei în cazul persoanelor juridice, precum și confiscarea contravalorii bunurilor nedeclarate.

Contravenția se aplică și în cazul utilizării codului UIT peste termenul de valabilitate al acestuia, declararea în sistemul RO e-Transport a unor cantități diferite de cele care fac obiectul transportului de bunuri, precum și descărcarea pe teritoriul României a bunurilor care fac obiectul tranzacțiilor intracomunitare aflate în tranzit, cu excepția celor care fac obiectul depozitării sau formării unui nou transport din una sau mai multe partide de bunuri.

Întrebări frecvente și soluții RO e-Factura

BOCP® CloudSales este un ERP software de vânzări integrat cu sistemul RO e-Factura în vederea transmiterii manuale sau automatizate a facturilor către ANAF, precum și preluarea și recepționarea facturilor primite de la furnizori încărcate în spațiul privat virtual (SPV).

În cursul implementării RO e-Factura, clienții noștri s-au lovit de diverse situații și au avut întrebări pe care ni le-au adresat, și la care, am căutat împreună cele mai optime soluții în BOCP® CloudSales pentru a facilita întreg procesul de transmitere, primire și stocare a facturilor.

În continuare, prezentăm cele mai frecvente întrebări primite și răspunsurile noastre sau soluțiile la acestea:

Cum mă înregistrez în spațiul SPV?

Ca să te înregistrezi în SPV ca persoană juridică, trebuie în primul rând, să obții un certificat/semnătură digitală de la unul dintre furnizorii acreditați. Apoi, cu acest certificat trebuie să obții acces în SPV pentru firma ta. Accesezi site-ul ANAF meniul Servicii Online – Inregistrare utilizator – Spațiul privat virtual.

La rubrica Persoane juridice și alte entități fără personalitate juridică accesezi Înregistrare utilizatori persoane juridice și alte entități fără personalitate juridică, apoi dai click pe Înregistrare utilizatori cu certificat digital, .

Completezi formularul care se deschide, încarci documentul pe care l-ai primit împreună cu certificatul digital, încarci o arhivă zip cu documentele justificative (copie CI și documentul care atestă calitatea ta în companie), completezi codul de validare și trimiți cererea.

După ce ANAF ți-a aprobat cererea și ai reușit să te conectezi cu succes în SPV, conectarea aplicației BOCP® CloudSales cu ANAF se face prin apăsarea unui simplu buton Conectare la ANAF.

În câte zile de la emiterea facturii trebuie să o încarc în SPV?

Până la data de 30.06.2024 facturile se încarcă în termen de 5 zile lucrătoare, și începând cu 01.07.2024 facturile se încarcă în termen de 5 zile calendaristice. Prima zi a facturii este considerată ziua în care a fost emisă.

Din BOCP® CloudSales pot trimite facturile automat în sistemul RO e-Factura?

Da! BOCP® CloudSales are implementată opțiunea de transmitere automată cu posibilitate de a seta termenul în care să fie trimisă factura (imediat după emitere, a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincea zi)

Trebuie să trimit în RO e-Factura toate facturile pe care le emit?

În SPV trebuie încărcate doar facturile emise către instituții guvernamentale și către persoane juridice stabilite în România, operatori economici care au o firmă înregistrată în România.

Facturile emise către persoane fizice se încarcă în SPV doar dacă oferă servicii de turism, iar clientul persoană fizică, achită cu tichete de vacanță/vouchere de turism. Facturile emise către persoane fizice se pot înmâna acestora în formatul clasic.

NU se încarcă următoarele:

  • bonuri fiscale cu CUI înscris/facturi simplificate
  • facturi emise pentru livrări intracomunitare, exporturi extracomunitare
  • orice operator economic care nu este înregistrat în România.

BOCP® CloudSales îți oferă posibilitatea de a seta tipurile de facturi care să se trimită automat, iar în cazul în care facturezi din diferite serii, ai posibilitatea de a seta din care serie să se transmită facturile. Totodată, există implementat un filtru care identifică facturile emise către persoane juridice din afara României și le exclude automat din trimiterea către RO e-Factura.

Facturile clasice, în format PDF se mai acceptă?

Începând cu 01.07.2024 nu se mai acceptă facturile în niciun alt format decât cel trimis prin e-Factura, dacă factura emisă se încadrează în condițiile impuse de lege pentru a fi trimisă la ANAF.

În celelalte cazuri, se acceptă formatul clasic, pe hârtie, PDF trimis prin email, etc.

Care sunt amenzile pentru neîncărcarea facturilor în termenul legal?

  • Pentru firmele mari între 5000-10000 RON
  • Pentru firmele mijlocii între 2500-5000 RON
  • Pentru firmele mici între 1000-2500 RON

În cazul în care facturile nu sunt încărcate deloc, amenda va reprezenta 15% din valoarea facturii, iar amenda se va aplica atât cumpărătorului dacă acesta înregistrează factura primită prin altă modalitate decât sistemul RO-eFactura.

Cod QR Casa Verde afișat pe facturi fiscale generate în CloudSales ERP

Conform anunțului pe afm.ro https://www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2024/detalii_cod_qr_factura_fotovoltaice_2023.pdf

“Factura care se va incarca in cadrul platformei trebuie să contina codul QR. In cadrul acestuia este obligatoriu sa fie cuprinse informațiile de mai jos, în ordinea menționată si in formatul mentionat. Separatorul dintre două informații va fi caracterul | (bară verticală)”

Astfel este necesară generarea unui cod QR pentru facturile emise către persoane fizice și entități de cult.

Generarea codulul QR este automată și este nevoie doar de intervenție minimă din partea utilizatorului:

Facturile care conțin invertoare și panouri care sunt decontate prin programul casa verde au cateva cerințe speciale:

1) produsele de tip invertor trebuie să aibă undeva în denumire cuvântul Invertor pentru ca programul să-l trateze în regim special

2) produsele de tip panou solar trebuie să aibă undeva în denumire cuvântul panou pentru ca programul să-l trateze în regim special

3) la adăugarea invertoarelor și panourilor, înainte de adăugare pe factura, trebuie completate seriile unice pentru garanție, aceste serii se vor pune automat în codul QR

4) sub factură trebuie bifată opțiunea pentru a activa codul QR Casa Verde

5) în partea de jos a facturii, pe factura deschisă, trebuie completată puterea instalată (numeric)

6) sediul contactului către care se emite factura trebuie să fie conform datelor din cartea de identitate sau adresa de implementare menționată în extrasul de carte funciară pentru unitățile de cul, conform mențiunilor din anunțul AMF: “Informațiile ce trebuie completate la punctele 4, 5, 6, 7, 8 se referă la adresa locului de domiciliu menționată în cartea de identitate a persoanei fizice, respectiv la adresa de implementare menționată în extrasul de carte funciară pentru unitățile de cult. În situația în care anumite informații nu sunt aplicabile, se va completa câmpul cu caracterul “-”(minus, fără ghilimele).”

Factura se emite și se salveaza ca și orice altă factura iar codul QR va fi afișat automat in secțiunea de mențiuni

Tutorial utilizare: https://kb.bocp.eu/view/0/891-afisare-cod-qr-casa-verde-pe-facturi-fiscale.html

Ce este DSA (Regulamentul privind serviciile digitale) și ce măsuri poți lua pentru a te asigura că respecți prevederile acestuia?

Recent eMag a lansat o informare „Împreună pentru un spațiu digital mai sigur” privind modificarea Termenilor și condițiilor de pe platforma respectivă odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului privind o piață unică pentru serviciile digitale, din 17 Februarie 2024

DSA (Digital Services ACT) reprezintă Regulamentul (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 privind o piață unică pentru serviciile digitale și de modificare a Directivei 2003/31/CE (Regulamentul privind serviciile digitale/DSA). Acesta își produce efectele începând cu data de 25 august 2023 și se va aplica în toate statele membre începând cu data de 17 februarie 2024.

Așadar, fie că ești vânzător pe eMag Marketplace, fie că ai un site pe o platformă de vânzări online sau vinzi prin orice sursă online, acest regulament ți se aplică și ție!

La nivel național, în România, ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) este instituția responsabilă de aplicarea Regulamentului de către furnizori și asigurarea respectării acestuia.

Ce măsuri poți lua pentru a te asigura că respecți prevederile Regulamentului DSA și să nu riști să fii sancționat?

  1. În primul rând transparență. Să te asiguri că sunt afișate la vedere informațiile companiei tale, iar acestea includ toate informațiile obligatorii cerute de lege. Vezi aici ce informații trebuie afișate și cum poți face acest lucru în BOCP
  2. Informațiile pe care le prezinți să fie conforme cu realitatea, cu legea și să fie suficiente:
    ► informații contractuale privind contractele la distanță
    ► informații reale privind descrierea produselor, caracteristici, producător, etichetă, ambalaj
    ► licențe și autorizații valabile
    ► informare cu privire la produsele care pot aduce prejudicii sau vătămări corporale
    ► respectarea drepturilor de autor, a designului, mărcilor comerciale, drepturilor de brevet
  3. Conținutul să nu promoveze defăimare, discriminare, instigare la ură sau la violență, sau alte elemente care ar putea produce efecte negative.
  4. Măsuri pentru protecția minorilor. Anumite site-uri au implementată limită minimă la care se pot plasa comenzi, 18 ani sau restricții pe anumite pagini dacă acestea au conținut pornografic sau cu tentă sexuală mai ales în cazurilor site-urilor pe care sunt comercializate astfel de produse și materiale.
  5. Să fie bine delimitate și informate canalele de contact prin care clienții tăi pot realiza sesizări și reclamații. Ideal ar fi un formular de contact.
  6. Să implementezi la nivelul firmei tale un sistem intern de soluționare a plângerilor și să revii cu un răspuns la clienții tăi în termenul indicat prin lege.
  7. Respectarea drepturilor clienților conform Regulamentului GDPR 679/2016.
  8. Implementarea unor sisteme de securitate care să protejeze datele cu caracter personal ale clienților tăi.

Simplificarea managementului afacerilor Online

4+1 aspecte de ce să alegi Business Online Control Panel CLoudSales - ERP de automatizarea vânzărilor

Într-o eră digitală în continuă evoluție, gestionarea eficientă a afacerilor, online, devine tot mai crucială pentru succesul afacerilor. 

Un instrument esențial în această privință este alegerea unui sistem care ne ajută atât activitatea zilnică administrativă cât și cea strategică și de dezvoltare. După mai multe documentări și evaluarea necesităților am ales Business Online Control Panel, care este o soluție comprehensivă și centralizată pentru monitorizarea și administrarea diverselor aspecte ale unei afaceri online.

4+1 aspecte pentru care merită să alegi această unealtă smart pentru dezvoltarea businessului tău:

1.Monitorizare în timp real

Business Online Control Panel oferă proprietarilor de afaceri acces la informații în timp real despre performanța activității comerciale online. Este transparentă. Această transparență permite luarea de decizii rapide și informate pentru optimizarea strategiilor de marketing și îmbunătățirea experienței utilizatorilor.

2. Gestiunea stocurilor și a comenzilor

Prin intermediul acestui instrument, comercianții online pot urmări într-un singur loc, centralizat, și pot actualiza în mod eficient, stocurile de produse, precum și să gestioneze comenzile și livrările. Acest aspect contribuie la reducerea erorilor umane și la îmbunătățirea eficienței proceselor operaționale.

3. Analize și rapoarte personalizate

Un alt avantaj major al Business Online Control Panel constă în posibilitatea generării de rapoarte personalizate. Acestea pot cuprinde analize detaliate privind vânzările, comportamentul consumatorilor și alte metrici relevante. Informațiile obținute facilitează elaborarea de strategii pe termen lung și identificarea oportunităților de creștere.

4. **Securitate sporită

Cu creșterea riscurilor de securitate online, Business Online Control Panel este solid și integrează funcționalități avansate de securitate. Acestea pot include monitorizarea activităților suspecte, protecția împotriva atacurilor cibernetice și actualizări regulate pentru a menține afacerea în siguranță.

+1.Automatizare și eficiență

Automatizarea proceselor administrative și a sarcinilor repetitive este un alt aspect esențial al acestui panou de control. Prin implementarea unor funcționalități precum gestionarea automată a inventarului sau confirmările automate ale comenzilor, afacerile pot economisi timp și resurse, permițând focusul pe activitățile strategice.

Totodată este complet. 

BOCP oferă o gamă largă de instrumente și funcții care pot fi utilizate pentru a gestiona toate aspectele afacerii Dvs., inclusiv:

  • Gestionarea angajaților
  • Gestionarea clienților
  • Gestionarea vânzărilor
  • Gestionarea finanțelor
  • Gestionarea proiectelor
  • Gestionarea inventarului
  • Gestionarea marketingului
  • Este sigur și fiabil. BOCP este un program sigur și fiabil. Datele dvs. sunt în siguranță cu BOCP.
  • Este accesibil. BOCP este un program accesibil care este disponibil la un preț rezonabil.

BOCP CloudSales ERP integrat cu RO e-Factura

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, toate persoanele impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scopuri de TVA, vor fi obligate să transmită facturile emise în sistemul RO-eFactura.

Ce este RO-eFactura?

Sistemul RO-eFactura este un sistem informatic dezvoltat de Ministerul Finanțelor Publice, care permite emiterea, transmiterea și arhivarea electronică a facturilor. Sistemul este disponibil gratuit pentru toate persoanele impozabile stabilite în România.

Pentru cine este obligatoriu?

Obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura se aplică tuturor facturilor, indiferent de valoarea lor sau de natura tranzacției.

Există 2 modalități de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura:

  • Prin intermediul unei soft compatibil cu sistemul RO-eFactura.
  • Prin intermediul portalului web RO-eFactura.

Cum poți trimite facturile?

Pentru a transmite facturile în sistemul RO-eFactura, persoanele impozabile trebuie să se înregistreze în sistem. Înregistrarea se poate face online, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura are o serie de beneficii, inclusiv:

  • Reducerea costurilor de emitere și arhivare a facturilor.
  • Creșterea eficienței operaționale.
  • Îmbunătățirea securității datelor.

Persoanele impozabile care nu respectă obligația de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura vor fi sancționate de către autoritățile fiscale.

Avantajele utilizării sistemului RO-eFactura

Sistemul RO-eFactura oferă o serie de avantaje pentru persoanele impozabile, inclusiv:

  • Reducerea costurilor de emitere și arhivare a facturilor. Facturile electronice pot fi emise și arhivate electronic, ceea ce poate reduce semnificativ costurile legate de tipărire, expediere și stocare.
  • Creșterea eficienței operaționale. Sistemul RO-eFactura permite automatizarea procesului de emitere și arhivare a facturilor, ceea ce poate duce la o creștere a eficienței operaționale.
  • Îmbunătățirea securității datelor. Facturile electronice sunt stocate în format digital, ceea ce le face mai sigure decât facturile pe hârtie.

Cum să vă pregătiți pentru obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura

Pentru a vă pregăti pentru obligativitatea de a transmite facturile în sistemul RO-eFactura, este important să luați în considerare următoarele:

  • Înregistrați-vă în sistemul RO-eFactura. Înregistrarea se poate face online, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
  • Testați sistemul RO-eFactura. Este important să testați sistemul RO-eFactura înainte de a începe să-l utilizați pentru a vă asigura că funcționează corect.
  • Alegeți platforma BOCP-CloudSales, sistem compatibil cu sistemul RO-eFactura. 

De ce să alegi BOCP-CloudSales pentru a emite facturile:

  • emitere factură manual din mai multe puncte de lucru, cu o serie de facturi dedicată sau dintr-o singură serie de facturier
  • facturare comenzi online cu un click, de pe orice platformă online sau marketplace
  • diverse metode de plată pentru facturi (chitanță, plăți prin bancă, ramburs, bon fiscal, etc)
  • atașare garanții și prospecte pentru facturile fiscale
  • acordare discount-uri valorice sau procentuale pe facturile fiscale
  • trimitere alerte SMS și email pentru facturile emise sau reamintiri de plată
  • facturare mai multe avize de livrare pentru același client
  • export facturi emise către programe de contabilitate
  • transmitere facturi către RO-eFactura

Video-tutorial transmitere facturi către RO-eFactura:

Nu începeți acest proces pe 31 decembrie 2023!

Creează un cont demo gratuit și testează beneficiile oferite de BOCP-CloudSales! Consultanții noștri îți oferi suportul necesar pentru implementare!

Automatizare coduri poștale pentru comenzi online

În majoritatea cazurilor trimiterea coletelor către clienți necesită completarea corectă a codurilor poștale, chiar dacă livrarea se face prin curier, diverși curieri solicită completarea corectă a codul poștal.

Acest lucru are un impact negativ în experiența clienților pe site, deoarece procesul pentru plasarea comenzilor devine anevoios, cu multe câmpuri de completat și mulți clienți nu știu codul poștal, îl completează incorect sau pun un număr aleator doar să treacă de formular.

CloudSales ERP vine cu o actualizare care crește exactitatea procesului de identificare automată a codurilor poștale. O actualizare recentă și implementări făcute cu ajutorul tehnologiei AI, oferă o soluție inteligentă pentru detectarea codurilor poștale la toate adresele introduse în ERP:

– la adăugarea manuală a adresei clientului

– la import adrese clienți

– editare manuală adresă client

– preluarea adresei de livrare la sincronizarea comenzilor marketplace

– comenzi plasate prin platforma noastră ecommerce Cloudmart

În toate aceste puncte identificăm județul, localitatea și elementele adresei (extragem tip stradă, denumire, număr, bloc, apartament, sector din textul introdus de client) și identificăm codul poștal cu mare precizie din baza oficială a codurilor poștale publicată pe data.gov.ro

Toate comenzile clienților fiind centralizate în ERP pentru procesare, înainte de a livra comanda astfel softul face o reverificare a codului poștal și vine cu o sugestie de corectare dacă se identifică un alt cod decât cel introdus de client.

Sistemul funcționează și în cazul în care pe site nu se cere deloc cod poștal, la preluarea comenzilor se va ghici automat codul corect.

Cere un cont demo gratuit Scapă de grija livrărilor greșite cu CloudSales ERP!

Integrare CloudSales cu platforma ecommerce Avanticart

Am integrat în ERP-ul nostru de vânzări CloudSales, preluarea comenzilor de pe platforma ecommerce Avanticart.

Preluare informații de pe Avanticart:

  • preluare listă de produse
  • preluare imagini
  • preluare caracteristici produse
  • preluare descrieri produse
  • preluare comenzi
  • preluare servicii de personalizare (dacă există)
  • preluare fond în cazul personalizărilor
  • preluare imagini atașate comenzii

Transmitere informații din CloudSales ERP către Avanticart:

  • actualizare stoc în timp real
  • trimitere factură fiscală
  • transmitere preț de vânzare, preț recomandat sau preț cu adaos

La conectarea inițială cu site-ul se va prelua nomenclatorul de produse astfel:

  • pentru produsele existente în CloudSales ERP, care au același cod produs ca cele de pe site, se va lega produsul extern cu cel din ERP, iar la transmiterea stocurilor, se va transmite către toate sursele conectate. Este necesar ca un produs să aibă același cod produs pe toate platformele și în ERP, altfel nu se va identifica corect și se vor crea produse duplicate.
  • dacă produsele nu se regăsesc în ERP, se va crea automat o fișă de produs, în care se vor prelua toate detaliile acestuia

Testează gratuit!

Completează formularul și testează gratuit 14 zile funcționalitățile platformei!

COMING SOON- Preluare comenzi de pe EasySales

Cel mai nou proiect marca Real Life, este integrarea în ERP-ul nostru de vânzări, CloudSales, a platformei EasySales.

Principiul de funcționare:

  • preluare listă de produse de pe EasySales
  • preluare imagini
  • preluare caracteristici produse
  • preluare comenzi
  • actualizare stoc în timp real
  • emitere factură pentru comenzi
  • emitere AWB pentru comenzi

Pentru a integra EasySales, în CloudSales ERP este necesar să ai un cont activ pe EasySales și să ai acolo configurate marketplace-urile și platformele ecommerce dorite.

La integrarea inițială se va prelua nomenclatorul de produse astfel:

  • dacă produsele nu se regăsesc în ERP, se va crea automat o fișă de produs, în care se vor prelua toate detaliile acestuia
  • pentru produsele care există deja în CloudSales ERP care au același cod ca cele din marketplace, se va lega produsul extern cu cel din ERP (în cazul în care același produs apare pe mai multe marketplace-uri și are același cod, se va lega de fișa din nomenclator, iar la transmiterea stocurilor, se va transmite către toate marketplace-urile). Este necesar ca un produs să aibă același cod produs pe toate platformele și în ERP, altfel nu se va identifica corect și se va considera produs nou creându-se un duplicat.

Tot la integrarea inițială, se vor prelua și comenzile după o anumită dată (prestabilită de tine).

BOCP LiveConnect-firma Real Life SRL marchează 15 de activitate!

În data de 21 aprilie 2023 Real Life SRL a marcat 15 ani de activitate cu un seminar pentru automatizarea și dezvoltarea afacerii alături de clienți și parteneri în încinta hotelului Continental Forum, sala Tonitza.

Scopul acestui eveniment a fost în principal să ne cunoaștem clienții cu care lucrăm de mai mult sau mai puțin timp împreună.

Prezentarea funcționalităților în program

În decursul a celor 15 ani de activitate mereu am încercat să fim atenți la doleanțele clienților noștri, unele chiar foarte specifice și să le îndeplinim. Așa s-a întâmplat și la eveniment, unde am abordat subiecte specifice referitor la automatizarea proceselor într-o afecere prin exemple concrete cu partenerii noștri SC Gims It SRL și SC Id System SRL. Desigur fondatorul și dezvoltatorul sistemului nostru Délczeg András a pus foarte mare accent pe funcționalitățile dezvoltate în 2022 și a răspuns la întrebările și nedumeririle participanților.

De la eveniment nu a lipsit nici partea de discuții libere și întrebări diferite unde am elucidat mistere legate de bonul de vânzare (document inventat de Délczeg András), trucuri de folosire și transparența softului nostru în cloud.

Business Online Control Panel s-a dezvoltat împreună cu clienții noștri, iar dacă ar fi să alegem o care este partea noastră preferată să știți că nu putem, însă cu siguranță cei prezenți și-au ales modulul preferat.

Foarte mulți au fost curioși cum ne-am petrecut ultimele luni în care modul de achiziții și modului de producție s-au dezvoltat cel mai mult, ajutând pe cei prezenți și nu numai să-și ușureze fluxul de lucru.

În cadrul programului nostru am reușit să arătăm celor prezenți că de automatizări, de digitalizare și sistematizare nu este nevoie doar în comerțul online/offline. Nu putem să ne închipuim nici sistemul medical fără digitalizare. Despre oportunități și despre aparatură modernă, sistematizare am discutat cu prietenii noștri de la clinica privată Holomed . Am aflat ce înseamnă o medicină ”mai altfel” și cât de mult ajută aparatura de ultimă generație și tehnologia digitală în diagnosticare și în tratamentele personalizate.

Activitatea noastră este piperată mereu de solicitările, ideile cliențilornoștri ceea ce ne bucură foarte mult. Obiectivul nostru pe termen lung este să ajutăm afacerile să-și fluidizeze activitatea, să adaptăm sistemul de ERP la fluxul de lucru a clienților. Cu noi nu o să aveți mai puâin din lucru însă dacă folosiți sistemul nostru o să vă puteți gândi la o scalare a afacerii și la sustenabilitatea acestuia.

Da, am discutat despre planurile noastre de viitor care de fapt sunt tot cerințe ale clienților, astfel în viitorul apropiat vom dezvolta modului nostru de producție și modulul de managementul depozitului.

Ne-am bucurat că am avut ocazia să sărbătorim activ împreună cei 15 ani de activitate a firmei Real Life și abia așteptăm să ne vedem la următorul!

×