Dosarul de producție centralizează tot ce ține de fluxul de producție în orice activitate, începând de la ofertare, contract, responsabil proiect, programare lucrare, rezervare produse, necesar materii prime, necesar lucrări, etc.

În continuare vom prezenta procesul de lucru, ce se poate adapta la fiecare client:

Începutul procesului de producție

  • Se creează una sau mai multe oferte, dintre care una se acceptă de client apoi se semnează contractul și se dă lucrarea în producție, creând dosarul de producție.

Dosarul de producție cuprinde:

  • comandă inițială
  • ofertă de preț cu text personalizat, generat din una sau mai multe șabloane predefinite și customizate (cu antet, logo, termeni și condiții)
  • contract generat pe bază de șablon predefinit, ce se autocompletează cu datele clientului și articolele ofertate
  • fișiere atașate: putem scana documente sau încărca documente zip/pdf/imagine la fiecare dosar
  • istoric activitate (cine a lucrat la dosar și ce a făcut)
  • fișa de producție ce conține produsele/serviciile comandate, statusul lucrării și responsabilul.
Dosarul de producție , procesul de productie

Rețete de producție și necesar de lucru

Producție produse finite:

În cazul în care se ofertează produse finite putem defini rețete pentru necesarul de consumat, pentru a realiza acel produs. Astfel avem și o situație cu ce materii prime avem nevoie pentru fiecare lucrare.

Producție servicii:

Pentru servicii putem defini un set de lucrări ce trebuie efectuate pentru a realiza lucrarea. Adițional putem defini și materii prime de consumat, necesar pentru a presta serviciile.

Necesarul de materii prime:

Modulul de producție oferă și o listă centralizatoare cu necesarul de achiziționat și ce avem deja pe stoc pentru următoarele lucrări de finalizat, astfel putem lista și un shopping list pentru a realiza producția.

Necesarul de lucru pentru utilizatori:

Adițional avem și lista lucrărilor de efectuat, pe care-l putem lista per utilizator sau responsabil. Fiecare lucrare poate avea mai multe taskuri ce pot fi alocate la responsabili diferiți.

×