La începutul anului 2023, Guvernul anunțase majorarea TVA-ului la 19% pentru o gamă de produse cum ar fi băuturile îmbuteliate care conțin zahăr și îndulcitori sau alte băuturi pe bază de soia. 

Încă de la început existau neclarități cu privire la TVA-ul aplicat produselor preparate la fața locului, deoarece cafeaua și ceaiul se servesc clientului fără zahăr, urmând să rămână la alegerea clientului dacă adaugă îndulcitor băuturii.

Deși în luna Februarie a acestui an, unii reprezentanți ANAF menționau că aceste tipuri de băuturi au TVA-ul 9%, conform unor surse din presă, câteva luni mai târziu, în Iunie, aceeași instituție, împreună cu Ministerul Finanțelor, anunță că, de fapt, aceste băuturi ar avea TVA-ul 19% și chiar mai mult, intenționează să aplice cota retroactiv începând cu Ianuarie 2023.

Majoritatea cafenelelor au aplicat deja noua cotă de TVA în urma înștiințărilor de la ANAF, majorându-se prețul acestor produse.

Cum poți edita prețul produselor în CloudSales pentru a aplica cota de TVA la acest tip de produse?

În CloudSales avem opțiunea de editare în bulk a prețurilor produselor prin păstrarea prețului fără TVA și adăugarea noului TVA.

Aici găsești mai multe detalii despre procedura de modificare a cotei de TVA

Dacă ai nevoie de ajutor, programează o discuție cu unul dintre consultanții noștri la 0365424438

CloudSales susține micii comercianți!

×